Кислота лимонна харчова 1кг
140 ₴/кг
Показати оптові ціни- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 853232
- +380 (50) 577-02-05
- +380 (63) 259-17-09
Кислота лимонна харчова
Мінімальна фасовка 25 кг. В наявності є - креатину і безводна.
Лимонна кислота (2-гидроксипропан-1,2,3-трикарбоновая кислота, 3-гідрокси-3-карбоксипентандиовая) (C6H8O7) — трехосновная карбонова кислота. Кристалічна речовина білого кольору, температура плавлення 153 °C. Добре розчинна у воді, розчиняється в етиловому спирті, малорастворима в діетиловому ефірі. Слабка кислота. Солі та ефіри лимонної кислоти називаються цитратами. Вперше лимонна кислота була виділена в 1784 році з соку недостиглих лимонів шведським аптекарем Карл Шеєле. Лимонну кислоту раніше одержували з соку лимона і біомаси махорки. В даний час основний шлях промислового виробництва — біосинтез з цукру або цукристих речовин (меляса) промисловими штамами цвілевого гриба Aspergillus niger.
В 2007 году мировой объём производства лимонной кислоты составил приблизительно 1 600 000 тонн[2]. Более 50% этого количества произведено в Китае.
Сама кислота, как и её соли (цитрат натрия, цитрат калия, цитрат кальция, дицитрат трикалия висмута), широко используется как вкусовая добавка, регулятор кислотности и консервант в пищевой промышленности (пищевые добавки E330—Е333), для производства напитков, сухих шипучих напитков.
Применяется в медицине, в том числе в составе средств, улучшающих энергетический обмен (в цикле Кребса).
У косметиці використовується, як регулятор кислотності, буфер, хелатуючий агент, для шипучих композицій (ванни).
При прийомі всередину в невеликих дозах (наприклад, при вживанні цитрусових) активує цикл Кребса, що сприяє прискоренню метаболізму.
- Ціна: 140 ₴/кг