Молочна кислота
Молочна кислота 80% харчова (6,25кг)
725 ₴/каністраГотово до відправки Оптом і в роздріб853319Молочна кислота 80% харчова 1 л
190 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб853320Молочна кислота 80% харчова (12,5кг)
1 380 ₴/каністраГотово до відправки Оптом і в роздріб853319
Молочна кислота
Молочна кислота (α-оксипропіонова, 2-гідроксипропанова) — належить до класу органічних кислот. Являє собою прозору сироподібну рідину, може бути зі світло-жовтим відтінком. Кисла на смак, без запаху або зі слабким характерним запахом. У людському організмі є продуктом гліколізу, міститься в клітинах мозку, серця, печінки, м'язової тканини та ін.
Бруттоформула: С3Н6О3.
Застосування:
- в харчовій промисловості використовують як консервант, харчову добавку Е270;
— у косметології — сприяє відлущуванню мертвих клітин епідермісу, усуває запалення на шкірі, лікування акне, пігментації.
- поліконденсацією молочної кислоти отримують пластик;
- у медицині — як бактерицидний засіб;
— у виробництві шкіряних виробів.
Фізичні та хімічні властивості.
Молярна маса |
90,08 г/моль |
Щільність |
1,225 г/см3 |
Температура кипіння |
122оЗ |
Розчинна у воді, спиртах, гліцерині. Високогігроскопічна.
Молочна кислота — значущий компонент хімічних реакцій, що протікають в організмі, як людини, так і тварин. Є важливим для обмінних процесів, роботи м'язів, нервової системи, мозку.
Отримання.
Вперше молочна кислота була отримана в 1780 році шведським хіміком Карлом Шеле. У 1807 році була виділена з м'язів цинкова сіль молочної кислоти Єенсом Якобом Берцеліусом.
Отримують молочну кислоту молочним бродінням глюкози, під час бродіння вина та пива.
Безпека.
У чистому вигляді молочна кислота може викликати некроз слизових оболонок. Має дуже низьку токсичність, у разі перевищення дози ввосьмеро не робить шкоди.
Паковання та зберігання.
Молочну кислоту зберігають упаковці виробника в закритих і затемнених складських приміщеннях із температурою не вище ніж 20оС.