Продавець «Хім-компонент» розвиває свій бізнес на Prom.ua 13 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2225 відгуків
Промышленная химия по низким ценам!Перейти

Дякуємо за замовлення.Зараз у компанії не робочий час але Ваше замовлення буде оброблено у найближчий робочій день, Пн-Пт з 9:30-17:30 очікуйте повідомлення або дзвінок менеджера.

Молочна кислота

Молочна кислота

Молочна кислота (α-оксипропіонова, 2-гідроксипропанова) — належить до класу органічних кислот. Являє собою прозору сироподібну рідину, може бути зі світло-жовтим відтінком. Кисла на смак, без запаху або зі слабким характерним запахом. У людському організмі є продуктом гліколізу, міститься в клітинах мозку, серця, печінки, м'язової тканини та ін.

Бруттоформула: С3Н6О3.

Застосування:

-  в харчовій промисловості використовують як консервант, харчову добавку Е270;

— у косметології — сприяє відлущуванню мертвих клітин епідермісу, усуває запалення на шкірі, лікування акне, пігментації.

- поліконденсацією молочної кислоти отримують пластик;

- у медицині — як бактерицидний засіб;

— у виробництві шкіряних виробів.

Фізичні та хімічні властивості.

Молярна маса

90,08 г/моль

Щільність

1,225 г/см3

Температура кипіння

122оЗ

Розчинна у воді, спиртах, гліцерині. Високогігроскопічна.

Молочна кислота — значущий компонент хімічних реакцій, що протікають в організмі, як людини, так і тварин. Є важливим для обмінних процесів, роботи м'язів, нервової системи, мозку.

Отримання.

Вперше молочна кислота була отримана в 1780 році шведським хіміком Карлом Шеле. У 1807 році була виділена з м'язів цинкова сіль молочної кислоти Єенсом Якобом Берцеліусом.

 Отримують молочну кислоту молочним бродінням глюкози, під час бродіння вина та пива.

Безпека.

У чистому вигляді молочна кислота може викликати некроз слизових оболонок.  Має дуже низьку токсичність, у разі перевищення дози ввосьмеро не робить шкоди.

Паковання та зберігання.

Молочну кислоту зберігають упаковці виробника в закритих і затемнених складських приміщеннях із температурою не вище ніж 20оС.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner