Молочна кислота
-
Молочна кислота 80% харчова (6,25кг)
725 ₴/каністраГотово до відправки Оптом і в роздріб853319
-
Молочна кислота 80% харчова 1 л
190 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб853320
-
Молочна кислота 80% харчова (12,5кг)
1 380 ₴/каністраГотово до відправки Оптом і в роздріб853319
Молочна кислота
Молочна кислота (α-оксипропионовая, 2-гидроксипропановая) – відноситься до класу органічних кислот. Являє собою прозору сиропообразную рідина, може бути зі світло-жовтим відтінком. Кисла на смак, без запаху або зі слабким характерним запахом. У людському організмі є продуктом гліколізу, міститься в клітинах мозку, серця, печінки, м'язової тканини і ін
Брутто-формула: З3Н6Про3.
Застосування:
- у харчовій промисловості використовують в якості консерванту, піщева добавка Е270;
- в косметології – сприяє відлущування мертвих клітин епідермісу, прибирає запалення на шкірі, лікування акне, пігментації.
- поліконденсацією молочної кислоти отримують пластик;
- в медицині – як бактерицидний засіб;
- у виробництві шкіряних виробів.
Фізичні та хімічні властивості.
Молярна маса | 90,08 г/моль |
Щільність | 1,225 г/см3 |
Температура кипіння | 122проЗ |
Розчинна у воді, спиртах, гліцерині. Высокогигроскопична.
Молочна кислота – значущий компонент хімічних реакцій, що протікають в організмі, як людини, так і тварин. Є важливим для обмінних процесів, роботи м'язів, нервової системи, мозку.
Отримання.
Вперше молочна кислота була отримана в 1780 році шведським хіміком Карлом Шеєле. У 1807 році була виділена з м'язів цинкова сіль молочної кислоти Йенсом Якобом Берцеліусом.
Отримують молочну кислоту молочним бродінням глюкози, при бродінні вина і пива.
Безпека.
В чистому вигляді молочна кислота може викликати некроз слизових оболонок. Має дуже низьку токсичність, при перевищенні дози до 8 разів не надає ввреда.
Упаковка і зберігання.
Молочну кислоту зберігають упаковці виробника в закритих і затемнених складських приміщеннях з температурою не вище 20проС.