Гліцерин (німрмарія/germany)
Гліцерин фарм (6,25 кг)
460 ₴/каністраВ наявності Оптом і в роздріб853221Гліцерин фарм 1,2 кг
150 ₴/лВ наявності Оптом і в роздріб853215Гліцерин фарм (12,5 кг)
890 ₴/каністраВ наявності Оптом і в роздріб853221
Гліцерин
Гліцерин фармакопейний є органічним поєднанням аліфатичного ряду. Це триатомний спирт, що не має кольору та запаху. Альтернативні назви — пропантріол — 1,2,3 або гліцерол. Вперше речовина була отримана у 18 столітті Карлом Хрестом Шевеле. У наші дні гліцерин виробляється промисловим способом із пропілену — ненасиченого вуглеводнів. Це потрібний компонент у фармакологічній та медичній індустрії, у харчовій та хімічній промисловості.
У нашому інтернет-магазині можна вигідно купити гліцерин від перевіреного німецького виробника — ТМ BASF. У каталозі представлена тара різної місткості, від 1,2 кг до 250 кг. Ми спеціалізуємося на продажу гліцерину найвищого ступеня очищення, який відповідає всім міжнародним стандартам якості та екологічної безпеки.
Опис і головні властивості
Речовина має рідко-в'язку консистенцію, схожу на сироп. За низьких температур переходить у твердий стан. Смак солодкуватий, подібний до розчину глюкози. Клас небезпеки — 2. Функціональне призначення — стабілізатор, що зберігає і підвищує в'язкість косметологічних і медичних препаратів, харчових продуктів.
Гліцерин може легко змішуватися з водою, підвищуючи її температуру та зменшуючи загальний об'єм. Вирізняється високою гігроскопічністю, здатністю поглинати вологу до 40% від початкового об'єму. Прекрасно розчиняється в більшості органічних розчинників, від бензину й бензолу до ацетону та спирту. Це прекрасне транспортне середовище для порошкоподібних компонентів — борної та гіалуронової кислот, пігментів і барвників, діоксиду титану та косметичної глини, перламутрів тощо. Гліцерин може розчиняти багато речовин неорганічного й органічного походження: лугу, цукру, солі, спирти ароматичні. Не розчиняється в диметиконе та ефірах, а також — у мінеральних і рослинних оліях. У разі потрапляння в організм не викликає жодних побічних ефектів. Швидко засвоюється, трансформуючись у корисні види жирів.
Харчовий гліцерин горючий у процесі горіння відбувається виділення вуглекислого газу та води. Водорід виділяється під час взаємодії з активними металами, у разі взаємодії з киснем і нагрівання є небезпека вибуху. У процесі дегідратації утворюється токсична речовина акролеїн. Під час контакту з азотною кислотою отримують нітрогліцерин.
Основні сфери застосування
Зона популярності фармакопейного гліцерину дуже велика та різноманітна. До найбільш актуальних напрямів можна віднести:
● За допомогою гліцерину отримують гліфтелеві смоли (надабний продукт). Бере участь у виробництві розчинників і поліролей, фарб і лаків. Рекомендований до використання під час догляду за покриттями з ламінату та паркету, для догляду за дзеркальними поверхнями.
● У медицині та косметології використовується під час випуску: нітрогліцерину, антисептичних і ранозагоювальних мазей, слабких свічок, засобів для зняття косметики, масок. Особливою популярністю має під час виробництва зволожувальних, омолоджувальних і сонцезахисних кремів.
● Гліцерин в Україні і у світі відомий як харчова добавка-емульгатор Е422. Додають під час виробництва екстракту кави та чаю в пакетах, під час випікання хлібобулочної продукції та виготовлення макаронних виробів. Вимогуваний у кондитерській промисловості.
● Застосовують у тютюновому виробництві та під час випуску електронних сигарет (у складі композицій для куріння). Пом'якшує різкий смак тютюну, допомагає регулювати вологість і надавати потрібний аромат.
● Гліцерин є одним із компонентів сучасних порошків і мийних засобів, дуже добре зарекомендував себе в миловаренні. Популярний цей продукт і для видалення потертостей на шкіряному одязі, виведення плям різного походження під час роботи хімчисток.
● Флористи купують оптом гліцерин для надання товарного вигляду зрізаним кольорам. Його додають у воду або в складі спеціальних поживних сумішей для рослинних композицій.
Також використовується в шкіряній промисловості та в текстильному виробництві, у сільському господарстві та під час виробництва електролітичних конденсаторів для радіо- та електротехнічних приладів. Це поширений компонент у паперовій промисловості.
Треба уникати тривалого нагрівання речовини до критичних температур (від +90 °C до +130 °C). Це може призвести до розкладання гліцерину, з подальшим утворенням ацетону й акролеїну. Необхідно ретельно дотримуватися рекомендованого дозування під час виготовлення косметичних і лікарських засобів (особливо, якщо йдеться про домашні умови та брак автоматичної системи контролю).
Продукт призначений для тривалого зберігання за температури до +25 °C, у захищеному від світла місці. Найкращий варіант — закритий склад із вентиляцією загального типу.