Винна кислота
ОПИС
Синоніми: Тартарова кислота, 2,3 — дигідроксибутитандієва кислота, діоксіянтарна кислота, Двоосновна оксикислота,
Подрібнювач схоплювання. Солі й аніони винної кислоти називають тартратами.
Хімічна формула: НООС-СН(ОН)-СН(ОН)-СООН
З трьох відомих стереоізомерів (D-((-)-енантиомер, мезоформа (мезамінна кислота) і L-(+)-енантиомер, мова піде далі тільки про L-(+)-енантиомері. Винна кислота являє собою прозорі кристали без запаху та кольору, дуже кислі на смак. Винна кислота L (+) — це білий кристалічний порошок без запаху з чистим злегка терпким кислим смаком. Вона добре розчинна у воді, спирті, ефірі й ацетоніні, не розчинена в рослинних оліях і жирах. У природних умовах вона міститься в багатьох фруктах, а промисловим способом виходить через оброблення відходів виноробства (винного каменю) сіркою. Ультрадисперсний порошок. Збільшує час схоплювання гіпсових зв'язувальних і продуктів на їх основі. Рекомендований під час виробництва гіпсових шпаклювальних і штукатурних складів.
Основні | |
---|---|
Виробник | Bonote |
Країна виробник | Італія |
- Ціна: 3 625 ₴/мішок